Παντελής Α. Παπαδόπουλος MD, PhD, FEBO, FEBOS-CR

Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Επισκέπτης Καθηγητής Οφθαλμολογίας SMU

 Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής και Μονάδας Προηγμένης Οφθαλμολογικής Μικροχειρουργικής του ​Νοσοκομείου Metropolitan
 Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

 ​Πρόεδρος Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικού "Οφθαλμοχειρουργικές Σημειώσεις"

 

Από τον Οκτώβριο του 2012, είναι επισκέπτης καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο SMU (Slovak Medical University). Εχει κάνει περισσότερες από 250 ομιλιες σε Ελληνικά και ξένα συνέδρια και είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε ξενόγλωσσα οφθαλμολογικά συγγράμματα. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την σύγχρονη διαθλαστική χειρουργική του καταρράκτη, την διόρθωση της πρεσβυωπίας με διάφορους τρόπους, εμφυτεύοντας πρωτοποριακούς ενδοφακούς για την πρεσβυωπία για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο καθ. Παντελής Παπαδόπουλος ανακηρύχτηκε τον Ιούνιο του 2006 επίτιμο μέλος του διεθνούς φήμης Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Barraquer, ως αναγνώριση της συμβολής του στην Οφθαλμολογία. Μιλά 5 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Ιταλικά, Γαλλικά).

Ο Παντελής Α. Παπαδόπουλος, είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στη μικροχειρουργική του καταρράκτη, του γλαυκώματος, τις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, την διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας, πρεσβυωπίας και αστιγματισμού με laser ή ενδοφακούς. Είναι ο πρώτος Ελληνας οφθαλμίατρος και ένας από τους πρώτους 15 στην Ευρώπη, που απέκτησε τον τίτλο FEBOS-CR από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και τo Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Οφθαλμολογίας (ΕΒΟ). Ο τίτλος αυτός δίνεται σε εξειδικευμένους χειρουργούς οφθαλμιάτρους μετά από εξετάσεις, ως πιστοποίηση της υψηλής εξειδίκευσης και των άριστων γνώσεων στη Χειρουργική του Καταρράκτη και στη Διαθλαστική Χειρουργική.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λειψίας στη Γερμανία. Είναι επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκού Δίπλωματος Οφθαλμολογίας (FEBOpht). Παρακολούθησε πολλαπλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Οφθαλμολογικού Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου ¨OPHTHALMO-CHECK” από το 1992.

Το 2003 ανέλαβε την διεύθυνση της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan.Τον Φεβρουάριο του 2007, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Το 2009 επανεκλέχθηκε  στο προεδρείο της ΕΕΕΦΔΧ για μια νέα διετή θητεία. Τον Δεκέμβριο του 2012 πραγματοποίησε με την χειρουργική ομάδα του την πρώτη τετραπλή επέμβαση αποκατάστασης προσθίου ημιμορίου στον κόσμο.

Η  χειρουργική διόρθωση της πρεσβυωπίας εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η εξατομικευμένη προσέγγιση του προβλήματος μπορεί να δώσει λύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που θέλουν να διαβάζουν χωρίς εξάρτηση από γυαλιά ή φακούς επαφής.

καθ. Παντελής Α. Παπαδόπουλος

210 988 1800

Λ.Ποσειδώνος 42, Π.Φάληρο
17561, Αττική

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Copyright  © 2020 Ophthalmo-Check ΕΠΕ