ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕ LASER Ή ΕΝΔΟΦΑΚΟ;

Η κάθε επέμβαση για την διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι μια εξατομικευμένη

διαθλαστική μικροχειρουργική περίπτωση. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της

καταλληλότερης μεθόδου είναι:

 

α) ο τύπος της διαθλαστικής ανωμαλίας

β) η ηλικία του ατόμου

γ) οι δραστηριότητες του ατόμου

δ) οι ανάγκες του κάθε ατόμου.

 

Κάποιες παθολογικές καταστάσεις του οφθαλμού, οπως πχ. χαμηλός αριθμός ενδοθηλιακών κυττάρων του κερατοειδούς ή το κεντρικό πάχος του, μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή της μεθόδου ή ακόμη και να μην επιτρέψουν την επέμβαση.

Οι ενδιαφερόμενοι για επεμβάσεις πρεσβυωπίας με Laser, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αλλαγές στο οπτικό σύστημα μετα την ηλικία των 40-45 ετών, εντοπίζονται στον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οποιαδήποτε διόρθωση που γίνεται με laser στον κερατοειδή, έχει προσωρινό χαρακτήρα, επειδή στα επόμενα χρόνια θα αλλάξει η διάθλαση του οφθαλμού. Η διόρθωση με Laser είναι μια καλή λύση σε σχετικά νέους πρεσβυωπες με αποθέματα προσαρμογής, η οποία θα τους προσφέρει αρκετα χρόνια οράσεως χωρίς την εξάρτηση των γυαλιών ή φακών επαφής.

LASER ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ

Ο κερατοειδής είναι ο διαφανής εξωτερικός πρόσθιος χιτώνας του οφθαλμού. Ο συχνότερος τρόπος επέμβασης πρεσβυωπίας στον κερατοειδή είναι η λέπτυνση της περιφέρειας του κερατοειδή στο ένα ματι με Excimer Laser, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μυωπία, η οποία θα βοηθά στο διάβασμα ή γενικότερα στην κοντινή όραση χωρίς γυαλιά. Πρόκειται για την μέθοδο Monovision. Η επέμβαση διαρκεί μερικά λεπτά της ώρας και είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Στην αρχική φάση δημιουργείται ενας κρημνός στην επιφάνεια του κερατοειδή με Femtosecond Laser ή με ειδικό μηχανικό κερατοτόμο και στη συνέχεια αφού ανασηκωθεί ο κρημνός, ο κερατοειδής σαρώνεται με το Excimer Laser. Η σάρωση που γίνεται στην περιφέρεια του κερατοειδή λεπτύνει το στρώμα του κατα 30-50 μικρόμετρα (1 μικρο= 1/1000 του χιλιοστού) Στο τέλος της επέμβασης ο κρημνός τοποθετείται και πάλι στη θέση του. Ο δεύτερος τρόπος διόρθωσης με Laser είναι η "χάραξη" ενός είδους πολυεστιακού προφίλ στην επιφάνεια του κερατοειδή. Μερικά από αυτά τα προφίλ μοιάζουν με τους πολυεστιακούς φακούς στα γυαλιά οράσεως.

Τα υπερσύγχρονα Femtosecond και Excimer Laser που διαθέτει η  Μονάδα Προηγμένης Οφθαλμολογικής Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου Metropolitan

Αν ενδιαφέρεστε για επέμβαση διόρθωσης της πρεσβυωπίας, επικοινωνείστε μαζί μας για ένα  ραντεβού με τον καθ. Παντελή Α. Παπαδόπουλο, για να σας εξετάσει και να συζητήσει μαζί σας για την πιό κατάλληλη και ασφαλή μέθοδο που ενδείκνυται στην περίπτωση σας. Αν έΧΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΤΕί ΑΛΛΟύ ΚΑΙ ΘέΛΕΤΕ ΝΑ ΠάΡΕΤΕ ΜΙΑ ΔΕύΤΕΡΗ ΓΝώΜΗ, ΜΠΟΡΕίΤΕ ΝΑ ΣΤΕίΛΕΤΕ ΟΛΕς ΤΙς ΕΞΕΤάΣΕΙς ΣΑς ΜΕ E-mail ή ΝΑ ΚΛΕίΣΕΤΕ έΝΑ ΔΩΡΕάΝ ΡΑΝΤΕΒΟύ (δεν περιλαμβάνει εξέταση) ΓΙΑ ΣΥΖήΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥς ΟΦΘΑΛΜΙάΤΡΟΥς ΜΑς.

Η  χειρουργική διόρθωση της πρεσβυωπίας εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η εξατομικευμένη προσέγγιση του προβλήματος μπορεί να δώσει λύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που θέλουν να διαβάζουν χωρίς εξάρτηση από γυαλιά ή φακούς επαφής.

καθ. Παντελής Α. Παπαδόπουλος

210 988 1800

Λ.Ποσειδώνος 42, Π.Φάληρο
17561, Αττική

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Copyright  © 2020 Ophthalmo-Check ΕΠΕ